Land voorjaar klaarmaken

 1. Frezen
  Tijdens het frezen wordt de grond als het ware door elkaar gedraaid. In één grondbewerking zal de grond volledig zaaiklaar gemaakt worden.
 2. Rotoreggen
  Een rotoreg beschikt over messen die verticaal draaien. Op deze manier wordt de grond verkleind en vervolgens weer aangedrukt. Eventueel kan een rotoreg in combinatie met een zaaimachine worden gebruikt.

Bemesten

 1. Grasland injecteren. 
 2. Bouwland injecteren. (Injecteur voorzien van schijfeggen)
 3. Stalmeststrooiers.
  Om vaste mest en compost te verstrooien, beschikken we over breedstrooiers voorzien van een kantstrooi-inrichting. Hierdoor is het mogelijk om tot aan de rand van een perceel te bemesten.

Zaaien

Zaai werkzaamheden worden bij ons uitgevoerd met GPS RTK. (Real Time Kinetica control) Op deze manier kunnen wij op 2 cm nauwkeurig de locatie bepalen van ons voertuig op uw land. Ons materieel is dusdanig uitgerust dat wij werken met Vloeibare kunstmest in plaats van korrelbemesting. Tijdens het zaaien kunnen wij in 1 moeite precies de zojuist gezaaide zaad bemesten met vloeibare kunstmest. Met deze mogelijkheden is er echt sprake van precisielandbouw.

Oogsten

Wij oogsten allerlei typen gewas. De meest voorkomende zijn graan, gras en maïs. Bij gras wordt er vaak broeiremmer toegevoegd. Wij voegen broeiremmer ook toe bij de maïs om onder andere boterzuur tegen te gaan. Deze techniek resulteert in maïs van een toonaangevend hogere kwaliteit.

Land winterklaar maken

Tot slot maken wij het land weer winterklaar. Zo zal het land in het voorjaar weer in topconditie zijn. Ploegen, drainages doorspuiten en wallen frezen zijn voorbeelden van werkzaamheden die plaatsvinden bij het winterklaar maken van de grond.